Zoek je een training die aansluit
bij de verandering?

Training ondersteunt organisatieverandering

Organisatieverandering, verandering van werkwijze, cultuur of stijl van leidinggeven zijn aan de orde van de dag. De enige constante factor is dat alles steeds weer verandert. Dit doet een groot beroep op het aanpassingsvermogen, de flexibiliteit en veerkracht van medewerkers. Sonja Scholts heeft veel ervaring met het ontwikkelen van trainingen, die de medewerkers helpen om effectief met deze veranderingen om te gaan.

Wat biedt een training in tijden van verandering?

Een training is een uitstekend middel om in te gaan op de komende veranderingen en wat deze voor de medewerkers en voor de uitvoering van hun werk betekenen. Door het hier met elkaar over te hebben lukt het de medewerkers gemakkelijker om mee te gaan met de veranderingen. Ze stellen zich meer proactief op en zien nieuwe kansen en mogelijkheden voor zichzelf.

Ook de inhoudelijke kant van de verandering leent zich goed om als centraal thema binnen een training te programmeren. Deelnemers oriënteren zich dan gezamenlijk op de kern van de verandering, ontwikkelen hun vaardigheden en kijken kritisch naar hun attitude.

Een training op maat: wat zegt dit concreet?

Scholts Changing maakt alle trainingen op maat, in nauw contact of co-creatie met de opdrachtgever en de betrokkenen. Op deze manier ontstaat er meer draagvlak en is de kans groot dat de training ook daadwerkelijk een bijdrage levert aan de gewenste (organisatie)verandering. Vaak is de training onderdeel van een breder traject, bestaande uit meerdere interventies, zoals het uitvoeren van een onderzoek, individuele coaching of e-learning in de vorm van e-coaching of online leren.

Thema’s binnen trainingstrajecten, aansluitend bij organisatieverandering

 

 

 

Copyright: scholts-changing.nl

Webdesign: Prode

×