Ben jij benieuwd naar jouw
persoonlijk drijfverenprofiel?

Matchen mijn drijfveren met het werk dat ik doe?

Matchen mijn drijfveren met het werk dat ik doe?

Mensen die ‘op de goede plek zitten’ presteren beter, werken met plezier, krijgen energie van hun werk en worden gewaardeerd door hun omgeving.

Hun persoonlijke drijfveren matchen met het werk dat ze doen.  Echter de juiste man / vrouw op de juiste plek is geen vaststaand en voor altijd geldend gegeven. Bedrijfsculturen veranderen, klanten vragen andere zaken en de definitie van ‘goed werk leveren’ verandert. Veel mensen moeten vandaag de dag andere zaken laten zien en leveren dan bijvoorbeeld 2 à 3 jaar geleden.

Zo is de man of vrouw die inhoudelijk specialist is, maar dit niet weet te verkopen of te presenteren aan anderen steeds minder de juiste man / vrouw op de juiste plek. En dit geldt ook voor de bedrijfsleider in de horeca die niet kan omgaan met de stress van zijn baan.

En wie geeft eigenlijk het beslissende antwoord op de vraag of iemand (nog) matcht met zijn werk en functie? Het meest optimale is als niet alleen de HRM-er, of de leidinggevende kritische vragen stelt bij de match tussen medewerker en job, maar dat ook medewerkers zélf zich dit regelmatig afvragen.
Dit veronderstelt zelfreflectie en bewustzijn ten aanzien van het eigen functioneren. De belangrijkste vragen hierbij zijn: kom ik met mijn persoonlijke drijfveren en kwaliteiten goed uit de verf op deze plek? Lever ik mét plezier wat er van mij verwacht wordt?

Dit zijn confronterende vragen. Jezelf bewust zijn dat de match met je baan er niet meer voldoende is (of er misschien wel nooit echt geweest is) is niet echt een constatering waar je blij van wordt. In de praktijk stimuleert het vaak wel tot beweging en in actie komen en dat is waardevol!

Te vaak zie ik mensen die (onbewust?) blijven hangen in een functie die slecht aansluit bij hun persoonlijke drijfveren en kwaliteiten. Of functioneren binnen een team of organisatie waar ze niet goed tot hun recht komen. Dit betekent meestal dat ze weinig waardering en bevestiging krijgen van hun collega’s en leidinggevende, dat het werk veel energie kost, dat het arbeidsplezier sterk zal teruglopen en dat er een groot risico op verzuim ontstaat. Het is niet leuk en niet fijn om zo te werken.

Dus wat te doen als je geen match (meer) ervaart tussen jezelf en je werk?

  • Spreek het uit voor jezelf en erken het als een gegeven
  • Word je bewust van je *drijfveren, kwaliteiten en datgene wat je energie geeft
  • Zoek daar loopbaanbegeleiding bij, want dan gaat dit proces gemakkelijker en sneller
  • En wees trots op jezelf dat je dit aangaat, want je hebt er op een bepaalde manier ook lef voor nodig!

En Confucius zei het al: ‘Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken’.

* Wil je meer inzicht in je persoonlijke drijfveren, klik dan hier.

Copyright: scholts-changing.nl

Webdesign: Prode

×