Wil je in jezelf investeren?

Performance coaching voor prestatieverbetering

Binnen alle bedrijven en organisaties zijn grote veranderingen aan de orde van de dag. Werkwijzen veranderen maar ook de gewenste managementstijl, de klantbenadering of de manier van samenwerken. ‘Voor je het weet, loop je alweer achter’ is een vaak gehoorde opmerking. Daarom horen we ook steeds meer over ‘een leven lang leren’, als belangrijke voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid maar ook voor het behouden van het werkplezier. Organisaties hebben medewerkers en teams nodig die willen en kunnen presteren en zich daar ook verantwoordelijk voor voelen. Performance coaching is hierbij een belangrijke en inspirerende steun in de rug!

Sonja Scholts coacht individuen om ze te ondersteunen en te helpen bij het verwerven van nieuwe inzichten en het zich eigen maken van ‘nieuw’ effectief gedrag, dat past bij de veranderende verwachtingen en vraag vanuit de organisatie.

Hoe werkt performance coaching?

Performancecoaching kun je als individuele medewerker zélf aanvragen, maar het kan ook zijn dat een leidinggevende of een personeelsfunctionaris dit voor je doet. Als eerste vindt er een intakegesprek plaats, om te kijken of er een wederzijdse ‘klik’ is en om de coachingsdoelen te benoemen. Bij een tweezijdig ‘ja’ start het coachingstraject, dat in de meeste gevallen bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 gesprekken. Het traject eindigt met een driegesprek, tussen de coachee, de opdrachtgever en Sonja Scholts. De coaching kan plaatsvinden bij Scholts Changing, maar ook op de werkplek van de coachee.

Performance coaching gebaseerd op een drijfverenprofiel

Scholts Changing heeft veel ervaring met de inzet van Profile Dynamics drijfveerprofielen in dit soort trajecten. Een drijfveerprofiel geeft aan waartoe iemand gedreven is en wat voor iemand van het grootste belang is. Dit inzicht is een inspirerende basis om te kijken naar iemands kwaliteiten en valkuilen, maar bijvoorbeeld ook naar zijn managementstijl en zijn favoriete focus en oplossingsrichting.

Performance coaching in combinatie met een online leermethodiek

De coaching kan ook gecombineerd worden met een inspirerende online leermethodiek. Hieraan werk je achter je eigen computer. De basis van deze methodiek is structurele zelfreflectie, meermalen per week, gecombineerd met het ontvangen van feedback door zelfgekozen mensen. Er ontstaat een soort tijdlijn, met daarin je reflecties, maar ook met inspirerende filmpjes, foto’s, en korte theorieberichten, die je meermalen per week krijgt toe gezonden.

Wil je meer lezen over de ervaringen met performance coaching van Scholts Changing? Klik dan hier.

Copyright: scholts-changing.nl

Webdesign: Prode

×