Teamcoaching vergroot de prestaties van het team

Teamcoaching vergroot de prestaties van het team

‘Het geheel is meer dan de som der delen’.  Dat is wat je vaak hoort als het gaat over het werken binnen een team. Dit klinkt gemakkelijk, maar in de praktijk gaat dit niet vanzelf. We komen in de praktijk verschillende redenen tegen waarom teams matig of onvoldoende presteren, of waarom de teamleden het niet leuk vinden om binnen hun team te werken. Teamcoaching is vaak de oplossing.

Matig functionerend team? Teamcoaching helpt in de volgende gevallen:

Hoe werkt teamcoaching?

Bij teamcoaching is het gehele team betrokken, bij voorkeur ook de leidinggevende. Door middel van een intake met een aantal teamleden stellen we gezamenlijk vast waar het team aan wil werken en wat de doelen zijn van een te starten coachingstraject.

Scholts Changing heeft veel ervaring met de inzet van Profile Dynamics drijfveerprofielen in dit soort trajecten. Met behulp van dit hulpmiddel kunnen we ook een teamprofiel maken, waardoor zichtbaar wordt wat de kwaliteiten en valkuilen van het team zijn, hoe het team ‘effectieve samenwerking’ definieert en in hoeverre de taakverdeling passend is en aansluit bij de kwaliteiten van de indidivudele teamleden.

Ben je op zoek naar inspiratie om een teamcoachingstraject te starten? Klik dan hier.

Copyright: scholts-changing.nl

Webdesign: Prode

×